Handgeïllustreerde kinderportretten

Animatie-stijl illustraties van baby’s,
dreumesen en peuters

In opdracht illustreer ik kinderen, met name baby’s, dreumesen en peuters. Super leuk om zoiets moois te maken voor wie het kind zo speciaal is.

Voor het maken van de illustraties gebruik ik referentie foto’s die mensen speciaal hebben uitgekozen. Het is daarbij mogelijk om poses en gezichtsuitdrukkingen te combineren en zo tot het leukste plaatje te komen.

Nu tijdelijk vanaf

€ 325,- €195,-

(incl. BTW)

Doorlopend project: Sinds najaar 2023

Verschillende fases

De illustratie kent meerdere fases. In de eerste fase maak ik een schets. Wanneer ik tevreden ben over de schets deel ik deze voor feedback. Wanneer ik de feedback heb doorgevoerd laat ik de schets nog eenmaal zien om over te stappen op de fase in kleur. Aan het einde is er de mogelijkheid om nogmaals feedback te geven en verwerk ik ook dit weer in de illustratie.

Medium: digitaal

Ik vervaardig mijn illustraties digitaal. Wat houdt dit in?
Dat het papier is vervangen door een tablet. Ik gebruik echter nog steeds een pen en al mijn illustraties zijn met de hand gemaakt.
Er zijn meerdere voordelen die ik uit digitaal illustreren haal; het is klein en compact, dus het is makkelijk mee te nemen; er is minder rommel; ik kan wat makkelijker terug in het tekenproces wanneer ik niet tevreden ben; ik kan bij nader inzien bepaalde aspecten op een gemakkelijke manier groter of kleiner maken. Dus is een hoofdje net niet de juiste proportie, maar de gezichtsuitdrukking klopt wel? Dan kan ik het hoofdje net wat groter of kleiner maken, zonder dat er lijnen verloren gaan. U ziet aan de (versnelde) animaties van het proces op deze pagina dat ik elke lijn teken en af en toe wat verander wat betreft proporties.
Het digitale heeft wat weg van zowel tekenen als kleien. Je zet de basis met het tekenen, maar af en toe kneed je de vormen net wat anders.
Verder is het leuk dat het programma waar ik in werk het proces bijhoudt, zo kun je de tekening later van begin tot eind zien ontstaan.

Zachte penseelstreken

Middels verschillende digitale penselen zoek ik een authentieke handgeschilderde look. Een traditionele vibe, maar met alle voordelen van digitaal werk, zoals de mogelijkheid tot achteraf aanpassen, het makkelijk reproduceren van het eindresultaat en het vastleggen van het proces.

Pasgeboren baby

Ze zijn maar zo kort, zo klein. Zo leuk om dat moment van je pasgeboren baby net wat langer vast te houden en dat moment te vereeuwigen. Zo kun je er nog langer van genieten.

Zwart-wit

U kunt ook voor zwart-wit kiezen. Dat scheelt wat in de prijs en is net zo mooi!

Herkent u ze?

Mijn klanten kennen mij als dat ik het onderste uit de kan haal.
Ik ben pas tevreden wanneer u tevreden bent en u de gelijkenis treffend vindt. Ook kan ik mee denken wanneer u twijfelt over welke foto het beste geschikt is als basis voor de illustratie.

Hoogwaardige print en lijst inbegrepen

In samenwerking met een drukkerij print ik de illustraties op hoogwaardig Tintoretto Gesso papier. Dit papier heeft een mooie textuur en heeft wat weg van dik schilderspapier. De illustraties krijgen zo helemaal een traditionele uitstraling. Heel mooi, u zou het in het echt moeten zien. De lijst van 41x51cm is rustig en geeft alle aandacht aan uw kleintje.

Eindresultaat

U als tevreden klant met een mooie illustratie aan de wand.

Prijzen

40% kennismakingskorting (t/m 31 augustus 2024)

Pakket zwart-wit
Basisprijs zwart-wit € 325,-€ 195,-
Print en lijst € 60,-€ 36,-
TOTAAL€ 385,-€ 231,-
Pakket kleur
Basisprijs kleur€ 495,-€ 297,-
Print en lijst € 60,-€ 36,-
TOTAAL€ 555,-€ 333,-

In overleg kunnen er voor een meerprijs extra attributen, karakters of personen aan de illustratie worden toegevoegd.

Wilt u liever zelf een lijst uitkiezen en de illustratie ergens anders laten printen? Dan kunt u ook besluiten om de print en lijst er níet bij te doen. De kosten van de print en lijst krijgt u dan als korting op de totaalprijs.

Vanwege de kwetsbaarheid van de lijsten en de prints kan ik ze helaas niet versturen en dient het eindproduct opgehaald te worden in Geertruidenberg.

De illustratie is uitsluitend bedoeld voor particulier gebruik.

Binnen de basisprijs ontvangt u de illustratie als print met lijst (41x51cm) en als digitaal bestand (.PDF, .JPG en .PNG, op A3 formaat in 300dpi). U kunt zelf besluiten of u de illustratie later nogmaals wilt printen en of u de illustratie wilt delen met naasten.

Binnen de prijs krijgt u ook een leuke making-of video, zoals te zien in de bewegende animaties op deze pagina.
Zo kunt u precies zien hoe de illustratie tot stand is gekomen en dit met anderen delen.

Wilt u ook graag uw dierbare (klein)zoon of (klein)dochter vereeuwigen in de vorm van een illustratie? Neem dan nu contact op.