Happy Illustrated Products
Producten die je vrolijk maken
Mijn nieuwe onderneming: geïllustreerde producten.
Met mijn prints wil ik graag opgewekte cadeaus geven voor in jouw woning.Vind de verhalen over de illustraties en meer informatie over de producten hier.
Het idee voor de geïllustreerde Bird Nest Series is tot stand gekomen door het idee: wat nu als vogels ook hun nesten versieren? Net zoals mensen de kinderkamer versieren.
Uit dit idee is een begin van een serie ontstaan die nog verder uitgebreid zal worden. De versieringen zijn dus niet waarheidsgetrouw, maar de portretten van de vogels zijn wel gebaseerd op bestaande soorten.
De producten met de illustraties worden verkocht bij conceptstore To Daze in Geertruidenberg, mijn woonplaats.
Over de producten
De illustraties zijn vanuit mijn studio thuis met een techniek genaamd sublimatie geprint/gebrand op de producten. De producten komen dus blanco bij mij binnen, de illustraties worden gemaakt, illustraties worden op maat geprint en geknipt en worden met behulp van apparatuur gedrukt op de producten. De keramische producten hebben kurk op de achterkant, deze zijn zelf geplakt en ook de stempels zijn met de hand gezet. Ik vind het belangrijk dat mijn producten met zorg worden gemaakt.
De inkt die wordt gebruikt is voedselveilig.
De prints en keramiek zijn in principe veilig voor de vaatwasser, maar gezien de kurk die op de achterkant is geplakt, is het beter om de producten met de hand te wassen indien nodig.
Op het ogenblik zijn er keramische kaasplanken, keramische pannenonderzetters, keramische tegels (ook te gebruiken als onderzetters voor glazen), onderzetters voor glazen, magneetjes en wenskaarten.
Naar uitbreiding van het assortiment wordt nog verder onderzoek gedaan, mocht je suggesties hebben: deze zijn altijd welkom, stuur gerust een bericht naar julia@juliajager.com .
Ook de serie vogels wordt nog uitgebreid, er liggen al andere ideeën op de plank.
Zwartnekmonarch
De zwartnekmonarch wordt ook wel zwartnek blauwe vliegenvanger genoemd en is een zangvogel uit de familie Monarchidae. De vogel heeft een felle azuurblauwe kleur en een zwart kuifje die op een kroon lijkt. De soort telt nog 23 ondersoorten en komt voornamelijk voor in het zuiden van Azië.
In de afbeelding wordt het mannetje getoond, het vrouwtje is doffer van kleur, heeft olijfbruine vleugels en mist de zwarte aftekening op de kop.
Tijdens het broedseizoen worden twee tot drie eieren in een bekernest gelegd dat in de vork van een boom wordt geplaatst. Het vrouwtje bouwt het nest, terwijl het mannetje de wacht houdt. Het nest is in de natuur versierd met spinnen-ei-doosjes, in plaats van de bloemen zoals op de afbeelding.
Allebei de ouders broeden op het nest en ze voeren samen de jongen.
Jambujufferduif
Ptilinopus worden in het Engels ook wel ‘Fruit Dove’ genoemd. Ze zijn een onderdeel van de duiven familie Columbidae en kent verschillende soorten. Waaronder de hier afgebeelde Jambujufferduif. Deze kleurrijke duiven worden gevonden in bossen en wouden in Zuid-Oost Azië en Oceanië.
De Jambujufferduif is een schuwe en onopvallende vogel, gecamoufleerd in het bos door zijn groene veren. Ze worden meestal alleen of in paren gezien, maar een flinke kudde kan zich verzamelen als ze samen bij een fruitboom eten. De duif eet fruit rechtstreeks van de boom, of van de grond als andere vogels ze hebben laten vallen.
Jambujufferduiven zijn monogaam. Dit betekent dat zowel mannen als vrouwen slechts één partner hebben. Het broedseizoen is van november tot en met februari en juli. Het mannetje brengt materiaal voor het nest terwijl het vrouwtje het bouwt.
De jambujufferduif legt meestal één ei, heel soms 2. De incubatie duurt 2 tot 3 weken en beide ouders broeden. Op dit nest zit op het ogenblik het mannetje.
In de natuur versiert hij zijn nest niet, maar in dit geval heeft hij het versierd met fruit.
Door de uitgebreide ontbossing in Indonesië en Maleisië wordt deze duif nu bedreigd, hoewel het vermogen van de duif op een secundaire locatie en op grotere hoogte te leven betekent dat haar situatie niet zo kritiek is als die van sommige andere bosvogelsoorten. De Jambujufferduif wordt beoordeeld als ‘bijna bedreigd’ (NT, Near Threatened) op de rode lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN.
Aziatische Paradijsmonarch
De Aziatische Paradijsmonarch is een zangvogel, ook uit de familie Monarchidae, zoals de Zwartnekmonarch.
Bij vogels gebeurt het vaak dat het mannetje er extravagant en opvallend uitziet, terwijl het vrouwtje vaak wat simpeler oogt. In dit geval is dat ook zo. Het bruine vogeltje is het vrouwtje en de witte met de lange staart het mannetje. Al zijn er ook mannetjes met bruine vleugels, maar dan met dezelfde lange staart als de witte vogel.
Deze soort vogel komt wijdverspreid voor in Azië en kent drie ondersoorten.
Ze voeden zich voornamelijk met insecten.
Ook de Paradijsmonarch is monogaam, zowel het mannetje als het vrouwtje maken deel uit van de broedperiode, maar vooral de vrouwtjes zijn gemoeid met het bouwen van het nest, broeden en voeden. Net als de zwartnekmonarch maken ze een bekernest. Het broedseizoen is van mei tot juli.
In dit geval heeft Julia Fuchsia bloemen erbij verzameld, omdat de vormen van de Fuchsia haar aan de vogel deden denken. Fuchsia bloemen komen van origine uit Zuid-Amerika, maar Fuchsia’s groeien goed onder vochtige omstandigheden, waardoor Azië een goede plek is voor de bloem om te bloeien.